Welkom bij Comptoir Libanais

We zijn ontzettend trots op ons restaurant in Hoog Catharijne en we kunnen niet wachten om Nederland kennis te laten maken met de Libanese cultuur. Bij Comptoir Libanais ben je elk moment van de dag welkom voor de lekkerste Libanese gerechten!

Ik hoop dat je geniet tijdens je bezoek aan Comptoir Libanais.

Tony Kitous
Oprichter Comptoir Libanais

 • Het menu

  Bij Comptoir vind je een keuken vol met invloeden uit het Midden-Oosten, met traditionele recepten zoals mijn moeder deze vroeger voor mij maakte. De Libanese keuken is gezond, vers en heel gevarieerd. Onze manier van eten zorgt ervoor dat iedereen aan kan sluiten, omdat alles gemaakt is om te delen.

  Op het menu vind je gerechten zoals Mezze platters, Libanese wraps, mixed grills, tajines, flat breads en zoetigheid als dessert. Onze limonades maken we zelf met oranje bloesem water & granaatappel pitjes of rozenwater & limoen. Ook hebben we vers geperste fruitsappen of verse munt thee. Meer zin in een alcoholisch drankje? We hebben heerlijke zelfgemaakte cocktails, een eigen huiswijn en Libanese biertjes.

 • Kom binnen

  Laat je verrassen. Het design is gebaseerd op mijn herinneringen uit mijn kindertijd. Bij Comptoir waan je je in een souk in Beiroet, Marrakech, Istanbul of Caïro. Het design is vriendelijk, grappig en uitnodigend – net als een ervaring in het Midden-Oosten.

  Je wordt omringd door kleurrijke tegeltjes, typerend voor Arabische keukens, woonkamers en binnenplaatsen. Eten doe je aan een traditioneel tafeltje, omringd door beeldjes, hoedjes en theepotjes

 • De souk

  Mijn droom is het mogelijk maken van heerlijk eten voor iedereen. Het liefst in een laagdrempelige en vriendelijke omgeving. Dit is dan ook de reden waarom ik ooit met Comptoir begonnen ben. Ik wilde het eten uit het Midden-Oosters toegankelijk maken voor iedereen. Het gaat in deze culturen om eerlijk eten en warme gastvrijheid. Door het toevoegen van een souk markt kan je Comptoir een beetje mee naar huis nemen: authentieke ingrediënten, lekkernijen, koffiekopjes en borden.

  In de souk hebben we ingrediënten die je in winkels niet zo makkelijk vindt: sumak, za’atar, oranjebloesem, rozenwater, tahin en zoetigheid zoals nougat en baklava. De tassen zijn handgemaakt in kleine dorpjes in het Midden-Oosten. Ook verkopen we een aantal kookboeken als je Libanees eten wil maken voor je vrienden en familie.

 • Onze familie

  We zijn ontzettend blij en dankbaar voor onze familie: ons gepassioneerde, vriendelijke en zorgzame team dat altijd klaar staat voor jou en je vrienden.